Προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2018

Τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και με τη συμβολή της Ομοσπονδίας πρόκειται να υλοποιήσουν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μέλη τους.
Στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους, κατέβαλλαν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους και δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από άλλο φορέα για το πρόγραμμα κατάρτισης, στο οποίο θα συμμετάσχουν.
Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα της ειδικότητας των συμμετεχόντων με βάση τις διαπιστωμένες ανάγκες του προσωπικού τους.
Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 40 ώρες (που θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας) και ο κάθε εργαζόμενος που θα συμμετάσχει και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 200 ευρώ.
Οι εργοδότες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους προέδρους των Σωματείων ή στην Ομοσπονδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *